Услуги
Компютърна диагностика

Компютърна диагностика

Компютърната диагностика е неотменна част от поддръжката на изправността на автомобила. Няма точно определен интервал, в който тя трябва да се извършва, но практиката е наложила три типа – превантивна, профилактична и аварийна диагностика. Както самите имена подсказват, диагностиката може да се извърши преди (превантивно по всяко време) или след настъпване на дефект или авария (аварийно), както и при обслужване на автомобила в автосервиз (профилактично).

Замисъла на превантивната диагностика е да изследва за индикации на проблеми по електронните вериги преди да се е стигнало до авария. Най-често тя се проявява в проверка и изчистване на грешки и в много случаи предотвратява неприятности на пътя, тъй като открива дефекти в зародиш.

Профилактичната диагностика включва зануляване на индикации за обслужване, сервизни процедури, изчистване на грешки в системите и при необходимост подмяна на компоненти, ако има сигурни сведения за дефект.

Аварийната диагностика е тази, до която никой шофьор не желае да стига. Тя влиза в действие когато автомобила е частично или напълно извън строя в следствие на авария в електронните системи за управление. При допускане на авария, цената на ремонта може да е обезкуражаващо висока, затова ние в Гоу Плюс препоръчваме фокус върху превантивната и профилактична диагностика. Независимо в кой сервиз се отбивате за ремонт или обслужване, помолете да хвърлят едно око и на електрониката поне два пъти в годината.

Желаем ви безаварийно пътуване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски