Автосервиз GoPlus
Search
Close this search box.
Скъпи клиенти, сервизът ще е затворен на 4, 5 и 6 Май. Желаем Ви весели Великденски празници!

Защо е важна смяната на филтъра на купето?

  • Мирише ли лошо в купето при включване на климатикът Ви?
  • Страдате ли от алергия към полени?
  • Сменяли ли сте филтъра за купе през последната година?
  • Работи ли добре климатичната Ви система?
Ако отговорът на поне един от първите два въпроса е „да“ или някой от останалите да е „не“, препоръчително е да смените филтъра за купе на Вашият автомобил.
Смяната на филтъра е от изключителна важност за здравето на хората, тъй като през него преминава въздух пълен с прах, полени, сажди, твърди частици и други вредни съставки, вкаран отвън чрез вентилатора на отоплително-климатичната система. Чистият или новият филтър задържа тези вредни микроорганизми и частици, и вкарва единствено пречистен въздух в колата.
Но какво става, когато филтъра се задръсти с гореизброените:
  • ефективността на обдухването спада и стъклата на автомобила се запотяват много по-бързо, особено в по-влажен сезон, което създава непосредствен риск за вашата безопасност и тази на околните;
  • върху старият филтър започват да се развиват гъбички, които освен неприятната миризма отделят и отровни токсини, способни да предизвикат болестни състояния;
  • не на последно място, заради недостатъчното охлаждане на регулатора на оборотите на вентилатора поради намаления въздушен поток, въпросният изгаря често.
Точно затова Bosch препоръчва смяна на филтъра за купе на всеки 15 000 км или веднъж годишно. Филтрите на Bosch са съставени от три слоя влакна с различна дебелина, които поемат всички твърди частици, почистват ефективно въздуха и същевременно имат ниско съпротивление на въздушния поток. Всичко това оказва положително влияние както върху климатичната система на Вашият автомобил, така и върху Вашето здраве.
Екипът на Автосервиз GoPlus е на разположение да отговори на въпросите Ви и да извърши смяна на поленовият филтър.
bg_BGБългарски