Автосервиз GoPlus
Search
Close this search box.
Скъпи клиенти, сервизът ще е затворен на 4, 5 и 6 Май. Желаем Ви весели Великденски празници!
Услуги
Диагностика и зареждане на автоклиматици

Диагностика и зареждане на автоклиматици

Диагностика И Зареждане На Автоклиматици в Люлин 6, София

Ако търсите отговор защо автоклиматикът ви не духа студено или се съмнявате, че му трябва обслужване и търсите експертен съвет, опитни техници в Автосервиз GoPlus са на Ваше разположение.
Докато системата функционира правилно, т.е. климатика духа студено когато навън е топло, няма за какво да се тревожите. Системата не изисква конкретна поддръжка, освен ако не бъде идентифициран проблем.
Климатичната уредба на автомобила е затворена система, в която циркулира газ фреон под налягане с разредено в него определено количество специално смазочно масло.

Как ще разберете, че има проблем с автоклиматика ви…

Ако от климатик духа топъл въздух, когато е настроен да духа студено, системата издава необичайни шумове или изобщо не се включва, значи нещо не е наред.
Най-често срещаният проблем при автоклиматиците е изпразване на системата поради изтичане на охладителния агент. Това може да стане през микропукнатини или лошо уплътнение във всеки един елемент – компресор, изпарител, тръби, кондензатор, разширителен клапан и т.н. Понякога се случва самите вентили за пълнене на системата да пропускат, което остава незабелязано от неопитни техници.
Когато автоклиматика не работи оптимално или изобщо, имате избор да не го ползвате или да посетите сервиз GoPlus в Люлин 6, София, за да бъде диагностициран и приведен обратно в нормално работно състояние.
Защо да се доверите на нашите експерти по автоклиматици?
Повечето автоклиматици имат защита, която не позволява включването им, когато налягането на охладителния агент падне под определено ниво. Все пак има случаи, при които е възможно включването.
Използването на климатика в неоптимално състояние, обаче, не е препоръчително, защото може да доведе до аварии – елементи на системата може да се увредят. Допълването с фреон без пълна проверка на системата е само временно решение. Рискувате да заплатите скъпо зареждане без теча да е отстранен.
Проверката при наш специалист включва изтегляне от системата на останалия фреон, смазка и въздух с водни изпарения, пълна процедура по тестване за теч и зареждане наново с фреон, смазка и оцветяващ агент.
Само така можете да сте сигурни, че обслужването на климатика е извършено качествено.

Цени на диагностика и зареждане на автоклиматик

В Автосервиз GoPlus използваме модерна машина за проверка и пълнене на автоклиматици.
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски