Услуги
Смяна маслото на двигателя

Смяна маслото на двигателя

Една от най-важните процедури по поддръжка на вашия автомобил е редовната и навременна смяна на маслото. Смяната е препоръчително да се извършва според спецификацията на производителя на автомобила и съответното масло. Пробега и честотата зависят от климата и условията на ползване на автомобила ви. Пример за по-тежки условия са постоянното ползване под товар и при по-високи обороти на двигателя, по-стръмен или неравен терен налагащ често превключване на предавките и рязка смяна на оборотите… При това положение, двигателното масло ще трябва да се подменя по-често. Съпътстваща част е масления филтър, който задължително се подменя заедно с маслото.

Множество поражения могат да настъпят по двигателя, ако пренебрегвате или отлагате смяната. От преждевременно частично износване на вътрешните елементи до пълния отказ на двигателя, ефекта и разноските могат да бъдат доста неприятни.

От изключително значение е качеството на новото маслото. Тъй като модерните двигателни масла съдържат различни компоненти и са предназначени да работят при различни температури и хлабини на детайлите в двигателя е много важно да се уверите, че закупувайки масло от магазинната мрежа, то е подходящо за двигателя на автомобила ви.

В автосервиз Гоу Плюс поемаме грижата да ви снабдим с най-подходящото масло на оптимална цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски